Teknologia ja innovaatiot

Yllättävien sattumusten varalle

13.04.2017, Volvo Viesti Huhtikuu / 2017, Teknologia ja innovaatiot

Volvo On Call ja Volvo Tiepalvelu pelastivat taksiautoilijan työpäivän.

Eräänä marraskuisena aamuna taksiautoilija Barbro Hjelt pysähtyi Volvollaan espoolaisen huoltoaseman pihalle. Hänellä oli pulma.

– Ajoin ihan ensimmäistä kertaa uutta Volvo V90:ä, jonka olin saanut käyttööni edellisiltana. Mittarinäkymä oli erilainen kuin aikaisemmissa Volvoissani. Ihmettelin, että mistä ihmeestä se polttoainemittari nyt löytyykään.

Hjelt ei kuitenkaan pystynyt selvittämään asiaa pidempään, sillä tuttu vakio-asiakas odotti jo kyytiä. 

Tämän oli ehdittävä ajoissa Helsingin rautatieasemalle.

– Sanoin hänellekin puolileikilläni, että toivottavasti diesel riittää perille asti. Kun lähestyimme Helsingin keskustaa, auto alkoikin nykiä.

Auto pysähtyi 200 metriä ennen rautatieasemaa. Asiakas jatkoi matkaansa kävellen – ja ehti junaansa.

– Starttasin hetken kuluttua uudelleen ja auto käynnistyi taas. Pääsin ajamaan pienen pätkän, mutta sitten tuli taas stoppi.

Apu tuli nopeasti

Kun matkanteosta ei tullut enää mitään, Hjelt painoi auton Volvo On Call -nappia. Keskuksesta vastattiin heti.

– Volvon miehet huomasivat järjestelmästään saman tien, että autosta oli tosiaan loppunut diesel. He näkivät myös tarkan sijaintini ja lupasivat lähettää paikalle hinaus-auton.

Apu tuli paikalle puolessa tunnissa. Volvo hinattiin lähimmälle huoltoasemalle, missä Hjelt täytti tankin.

– Pyysin hinausauton kaveria lähettämään laskun. Hän sanoi, että ei maksa mitään, sillä Volvo hoitaa homman. Hän kertoi, että en ollut ensimmäinen, jolle on sattunut vahinko uuden auton kanssa.

Tapauksen muisteleminen kuitenkin hieman nolostuttaa ammattiautoilijaa.

– Olen ajanut taksia kymmenen vuotta. En ole mikään bimbo. Polttoainemittari oli siis siinä kohtaa, missä oli näkynyt vain viivoja. Ne tarkoittivat sitä, että tankki oli lähes tyhjä.

Hjelt on erittäin tyytyväinen saamaansa apuun.

– Kaikki sujui todella nopeasti ja kätevästi. Pääsin jatkamaan pian töitä ja loppupäivä sujuikin sitten mukavasti.

– Vastaavaa mokaa ei kyllä tapahdu enää koskaan, Hjelt naurahtaa.

Turvaa ja lisäturvaa

Barbro Hjelt kertoo kytkevänsä Volvo On Call -puhelinsovelluksen avulla auton lämmityksen päälle heti aamulla herättyään, sillä työpäivä on mukava aloittaa lämpimässä autossa.

– Polttoainetarkistusta en ole vielä käyttänyt, mutta huolehdin nykyään muuten tosi tarkasti siitä, että autossa on aina reilusti dieseliä, hän hymyilee.

Hjelt kertoo ajaneensa lähes aina Volvoilla. Tärkein syy on turvallisuus.

– Kerran eräs toinen auto ajoi kovaa vauhtia perääni. Törmännyt auto meni lunastukseen, mutta Volvosta jouduttiin vaihtamaan vain peruutustutka.

– Jos jotain yllättävää tapahtuu, Volvo On Call ja Volvo Tiepalvelu tarjoavat vielä lisäturvaa, Barbro Hjelt lisää. 

Kaiken ikäisiin autoihin

Volvo Tiepalvelu on apuna ongelmatilanteissa joka päivä kellon ympäri ja auttaa, mikäli auto tulee toimintakyvyttömäksi esimerkiksi teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia. 

Jos auton vika on sellainen, ettei sitä saa korjattua heti tien päällä, niin Volvo Tiepalvelu järjestää hinauksen, tarvittaessa myös sijaisauton tai majoituksen. Edellytyksenä on, että auto on käytetty valtuutetussa Volvo-huollossa ja että tällöin havaitut viat on korjattu sekä sitä, että omistajalla on Volvo Kortti. 

Etu koskee kaikenikäisiä Volvoja ja sellaisiakin, jotka on huollettu välillä jossain muualla. 

Volvo Tiepalvelu on voimassa seuraavaan huoltoon asti enintään vuoden kerrallaan.

Apua puhelimella tai painikkeella

Volvo Tiepalvelun numeroon 0800 13 600 voi soittaa Suomessa veloituksetta. Tiepalveluun saa kätevästi yhteyden myös auton Volvo On Call -painikkeen avulla.

Volvo On Call -palvelukeskuksen väki saa hälytyksen automaattisesti, mikäli auton turvatyynyt laukeavat. Palvelukeskuksessa nähdään myös auton tarkat paikkatiedot, mikä nopeuttaa avun perille saantia.

Volvo On Call hälyttää palvelukeskuksessa silloinkin, jos autoon on tunkeuduttu luvatta. Mikäli auto on varastettu, se paikannetaan GPS:n avulla. Jos poliisi pyytää, autoon voidaan kytkeä päälle ajonesto.

Volvo On Callissa on muitakin ominaisuuksia, kuten puhelinsovellus, jonka avulla voi esimerkiksi tarkistaa auton polttoainetilanteen tai kytkeä päälle lämmityksen etänä. Myös ajopäiväkirjan pito hoituu kätevästi sovelluksen kautta. 

Volvo On Call on tehdasasenteinen lisävaruste.

Teksti Matti Välimäki, kuvat Sampo Korhonen