Uutiset

Volvo S90 ja V90: Vuoden Auto Suomessa 2017

04.01.2017, Volvo Viesti Tammikuu / 2017, Uutiset

Volvo S90 ja V90 on Vuoden Auto Suomessa 2017. Auto- ja liikennetoimittajien äänestystulos julkistettiin Auto 2016 -tapahtuman yhteydessä marraskuussa. ”Volvon uusi 90-sarja jatkaa vahvasti merkin vakiintuneita, hienoja perinteitä. Se on tyylikäs, moderni auto, jossa ajettavuus, matkustusmukavuus ja turvavarusteet ovat huippuluokkaa”, kommentoitiin voittajaa.

Vuotta aiemmin Volvo XC90 oli äänestyksessä toinen. Volvon mallistouudistus on siis otettu erittäin hyvin vastaan myös auto- ja liikennetoimittajien keskuudessa.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenillä oli käytössään 15 ääntä, jotka he saivat jakaa haluamallaan tavalla. Yksi autoista oli nostettava voittajaksi, ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

Tärkeimpänä kriteerinä oli rahalle saatava vastine, jonka jokainen tuomari määritti oman näkemyksensä mukaisesti. Lisäksi tuomarit ottivat huomioon myös monia muita ominaisuuksia, kuten tilat, ajo-ominaisuudet ja muun muassa teknisen edistyksellisyyden, ympäristön huomioon ottamisen sekä turvallisuuden.