Volvo -mallisto

Upea ajaa ja kaunis katsella

28.08.2017, Volvo Viesti Elokuu / 2017, Volvo -mallisto

Volvon uuden XC60:n valintaa puoltavat lukemattomat syyt. Listasimme niistä 60 puhuttelevinta.

1. Slimmattu ja kompakti korimalli sopii erinomaisesti uuden XC60:en urheilullisiin ominaisuuksiin – ulkonäkö, mukavuus ja hallittavuus samassa paketissa.

2. Pidempi konepelti antaa autolle uudennäköiset mittasuhteet. Kookas keula kertoo vahvasta moottorista. Tämä auto on valmiina seikkailuihin!

3. Veistoksellinen siluetti antaa tunteen jatkuvasta liikkeestä ja voimasta. Taka-osan kulma täydentää terävän ilmeen. Dynaaminen ja puhtaan elegantti ulkonäkö on skandinaavista suunnittelua parhaimmillaan.

4. Takaosan nuolimainen muoto on tuttu jo aiemmasta XC60:stä. Takaluukkuun jatkuvat takavalot on Volvon oma muotoiluratkaisu, joka korostaa auton vahvuutta.

5. Volvo XC60:n ennestään upea väripaletti on täydentynyt kahdella uudella lakkavärillä: Fusion Red ja Pine Grey. 

6. Vannevalikoimaa on kasvatettu 11 uudella mallilla. 18- ja 22-tuumaisista vanteista löytyy vaihtoehtoja niin klassisen kuin urheilullisemmankin ilmeen ystäville.

7. Uudessa XC60-mallissa sivupeili on siirretty alemmas ikkunan kehykseen. Upean designin lisäksi ratkaisu on entistä aerodynaamisempi ja tarjoaa paremman näkyvyyden. 

8. Lisävalintana uuteen Volvo XC60:een saa kaikkiin ikkunoihin akustoinnin ja turvalasin. Nämä lisäävät sisätilan hiljaisuutta ja tekevät ikkunalaseista entistä kestävämmät.

9. Sähkökäyttöinen panoraamakatto on 50 prosenttia suurempi kuin aiemmassa XC60:ssä. Se lisää valoisuutta ja tilantunnetta sekä edessä että takana istuville.

10. Jämäkkä eturitilä antaa uudelle Volvo XC60:lle sen ominaisen vahvan ja uniikin Volvo -ilmeen.

11. Pyyhkimiin integroitu pesunestetoiminto takaa turvallisen ja kirkkaan tuulilasin.

12. Varustetasoista löytyy valinnanvaraa: mukavuus, turvallisuus ja älykkäät ominaisuudet ovat vakiona, mutta lähes kaiken muun voi valita omien toiveidensa mukaan.

13. Moottorivaihtoehtoja on nelivetona T5- ja T6-bensiini-moottorit sekä D4- ja D5-diesel-moottorit. Näiden lisäksi valittavana on T8 Twin Engine -hybridimalli.

14. Alustamalleja on kolme: dynaaminen (vakio), sport (R-design) ja ilmajousitettu aktiivinen alusta (valittavissa).

15. Kaikki moottorit ovat Volvon kahden litran nelisylinterisiä Drive E -moottoreita – kompakteja ja kevytalumiinista valmistettuja, hiljaisia ja värinättömiä.

16. T8 Twin Engine on bensiini- ja sähkömoottorin yhdistämä ladattava hybridi, jonka avulla voi ajaa jopa 40 kilometriä ympäristöystävällisesti sähköllä.

17. Itsesäätyvä ilmajousitus pitää auton vakaana ja turvallisena. Esimerkiksi maastoajossa auton maavara nousee 40 millimetriä.

18. Volvo S90:ssä ja V90:ssä uutuutena lanseerattu PowerPulse-järjestelmä löytyy nyt myös uudesta Volvo XC60 D5:sta. Paineilmalla vähennetään turboviivettä, jolloin pienemmän ahtimen käyttöön saadaan paineilmaa välittömästi kaasua polkaisemalla.

19. Kahdeksanpykäläinen automaatti-vaihteisto mahdollistaa nopean kiihdytyksen, alhaiset polttoainekustannukset ja matalana pysyvät hiilidioksidipäästöt.

20. Volvo XC60:n bensiini- ja dieselvaihtoehdoissa on valittavana viisi ajotilaa: Comfort, Eco, dynaaminen, Off-road ja mahdollisuus henkilökohtaisesti asetettavaan ajotilaan.

21. Volvon tapa käyttää aitoja materiaaleja, kuten puuta, nahkaa ja kristallia, on tuttua jo 90-sarjasta.  Sama skandinaavista estetiikkaa ylistävä ja ammattitaidolla toteutettu sisustustyyli jatkuu myös uudessa XC60:ssä.

22. Kojelautaan integroitu pieni tyylikäs Ruotsin lippu muistuttaa Volvon kotimaasta.

23. Linjakas kojelauta on tyylikäs ja toimiva. Se antaa rauhaa sekä ajamiseen että ulkonäköön. Kauniisti suunnitellut ja viimeistellyt säätimet tekevät ajamisesta nautinnon.

24. CleanZone-tekniikka varmistaa terveellisen matkustusympäristön ja puhtaan sisäilman suodattamalla pölyn, siitepölyn, hiukkaset ja tuoksut. Se myös tarkkailee ilmanlaatua ja sulkee tarvittaessa ilma-aukot, jos saastetaso nousee liian korkeaksi.

25. Luonnollista tuntua on lisätty harmaalla Driftwood-puupaneelilla. 

26. Tyylikkäät kaiuttimet ovissa ja kojelaudassa sulautuvat sisustukseen huomaamattomasti.

27. XC60:n varastotila jatkuu istuinten alla. Tietokone, tabletti, kirja tai lehdet ovat helposti saatavilla takapenkin alle integ-roiduista säilytys-lokeroista.

28. Takaistuin voidaan sujuvasti jakaa 60/40-periaatteella ja tarvittaessa istuinten väliseen aukkoon saa hyvin mahtumaan esimerkiksi sukset ilman, että istuimia taitetaan alas. 

29. XC60 toimii avaimettomalla Keyless Drive -toiminnolla. Auto voidaan käynnistää, lukita ja avata ilman, että etäavain on virtalukossa. Riittää, että etäavain on esimerkiksi taskussa, jolloin kädet ovat vapaina vaikka laukkujen tai lasten kantamiseen. 

30. Mobiililaitteiden latausta ja käyttöä varten on kaksi USB-porttia.

31. Tavaratilan kokoa on kasvatettu 492 litrasta 505 litraan. Tavaratilassa on myös arvokkaille tavaroille tarkoitettuja säilytyspiiloja. Sähkötoiminen takaluukku voidaan avata heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla.

32. XC60:n istuimissa on sama design, ergonomia ja mukavuuden tuntu kuin 90-sarjan Volvojen istuimissa.

33. Erinomaiset istuimet tarjoavat runsaasti tukea ja säätömahdollisuuksia. Jokainen löytää itselleen sopivan asennon vaivattomasti.

34. Jos auto suistuu tieltä, istuin-runko sitoo energiaa ja voi estää vakavia selkärankavammoja.

35. IntelliSafe-innovaatiot tekevät matkasta mukavamman ja nautinnollisemman sekä auttavat ehkäisemään onnettomuuksia. Esimerkiksi kaistalla pysymistä tukeva ohjausavustin huomioi vierellä olevat ajoneuvot. Jos kuljettaja ei reagoi varoitukseen, ohjausavustin palauttaa auton omalle kaistalleen. Järjestelmä on aktiivinen nopeuksilla 60–140 km/h.

36. Valo ja varoitussymboli varoittavat väsynyttä kuljettajaa, mikäli auton liikehdintä alkaa huojua. 

37. Liukkaan kelin varoitin varoittaa vaarallisesta kelistä. Samalla se varoittaa muita lähistöllä liikkuvia Volvoja. (Ei vielä Suomessa.)

38. Nokkakolareita ehkäisevä uusi turvavaruste, Oncoming Lane Mitigation, on vakiona XC60:ssä. Järjestelmä ohjaa automaattisesti turvallisemmalle ajolinjalle, mikäli auto on törmäyskurssilla vastaantulevan ajoneuvon kanssa. Järjestelmä toimii nopeuksissa 60–140 km/h.

39. Volvo XC60:n pysäköi tarvittaessa itsensä pysäköintitutkan avulla tai avustaa kuljettajaa pysäköinnissä esimerkiksi perävaunun tai venetrailerin kanssa. 360 asteen lintuperspektiivi helpottaa oleellisesti näkyvyyttä pysäköintitilanteessa.

40. Puoliautonominen ajotoiminto, Pilot Assist, pitää auton kaistaviivojen sisällä noin 130 km/h nopeuteen asti.

41. Uudistettu City Safety on XC60:n standardi. Järjestelmä tunnistaa toiset ajoneuvot, jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet myös pimeällä. Se varoittaa vaaroista, ja väistötoiminto ohjaa tarvittaessa auton automaattisesti pois mahdollisen vaaran vyöhykkeeltä.

42. Jarrut aktivoituvat automaattisesti mahdollisessa törmäystilanteessa ja etuturvavyöt kiristyvät äkillisesti.

43. Mikäli Volvo on pysähtyneenä varoitusvalot päällä, järjestelmä ilmoittaa siitä muille Volvoille, jolloin ne tietävät hidastaa ajoissa. (Ei vielä Suomessa.)

44. Järjestelmä reagoi välittömästi perään-ajotilanteessa hätävilkulla, jarruttamalla ja kiristämällä turvavyöt.

45. Liikennemerkit ja rajoitukset näkyvät nopeusmittarin yhteydessä.

46. Kuljettaja ei aina ehdi reagoida törmäykseen, ja siksi Volvo XC60:n automaattijarrutus toimii, mikäli auto on vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon.

47. Lisävarusteena saatava valvontajärjestelmä auttaa havaitsemaan ajoneuvot, jotka lähestyvät takaa niin sanotusta kuolleesta kulmasta.

48. Mikäli auto on vaarassa törmätä jalankulkijaan, pyöräilijään tai vaikka isoon eläimeen, järjestelmä reagoi automaattisesti sekä varoittamalla ja jarruttamalla. Törmäys vältetään tai ainakin se lieventyy, koska vauhtia on hidastettu automaattisesti.

49. Mukautuva nopeudensäädin helpottaa ajoa etenkin jonoissa ja kaupunkiajossa, jossa ajo on jatkuvaa pysähtelyä ja liikkeelle lähtöä.

50. Ajamista helpottava Volvo on Call -puhelinsovellus on yhteensopiva älypuhelimen, iPadin ja Apple Watchin kanssa. Sovellus etäkäynnistää, lämmittää tai viilentää autosi, tarkistaa lukitukset ja valmistelee navigointijärjestelmän. Tien päällä apua tarvittaessa Volvo On Call yhdistyy suoraan Volvon palvelukeskukseen. Jos Volvosi joutuu vääriin käsiin, Volvo On Call auttaa poliisia auton jäljittämisessä.

51. Navigointilaitetta, radiota ja älypuhelinta voi ajon aikana käyttää myös ääniohjauksella.

52. Bower & Wilkinsin kanssa kehitetty audiojärjestelmä antaa Volvo XC60:een konserttisalin tasoisen ääninautinnon. Uudentyyppinen subwoofer ja kaiuttimet on integroitu saumattomasti autoon.

53. Volvon navigointijärjestelmä käyttää ääniopastusta ja uusimpia karttoja sekä huomioi liikennetilanteet reaa-liajassa. Reitin voi suunnitella etukäteen ja lähettää sen suoraan Sensus Navigation -järjestelmään.

54. Edistyksellinen Head-Up-näyttö näyttää tuulilasin alareunassa kiireellisimmät ajon aikana tarvittavat tiedot.

55. 9-tuumainen näyttöruutu toimii kosketusnäyttönä. Heijastamattoman pinnan ja selkeän grafiikan ansiosta näytön informaatio on helposti luettavissa.

56. Neljännen sukupolven 4G-yhteys takaa nopean internetyhteyden.

57. Auton Spotify-sovellus löytää helposti ja nopeasti musiikkia, ja käytössä on myös Internet-radio ja On Demand -palveluita.

58. Ergonomisesti muotoillulla ohjauspyörällä voi hallita auton monia toimintoja. Oikealta puolelta käytetään mediaa ja puhelimia, vasemmalta löytyvät kuljettajaa avustavat säätimet. 

59. Auton sisälämpötilaa voi säätää yhdellä painalluksella. Volvo On Callin avulla ilmastointilaitteen voi käynnistää myös etu-käteen.

60. Älypuhelimen integrointitoiminnolla iPhonella voi kuunnella musiikkia, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä käyttää erilaisia sovelluksia.

Teksti Katarina Misic ja Tuija Holttinen