Volvo -mallisto

Menestysreseptin mausteet

13.04.2017, Volvo Viesti Huhtikuu / 2017, Volvo -mallisto

Automallin menestysresepti edellyttää ennakkoluulottomuutta, kunnianhimoa ja jatkuvaa kehitystyötä. Volvon 60-sarja on tästä maukas esimerkki.  

Volvo S60 ja V60 sekä näiden Cross Country -versiot ovat nyt saatavina muhkeasti varusteltuina Classic-malleina. Pitkän ja menestyksekkään kehityskaaren ensimmäiset askeleet otettiin 10 vuotta sitten.  

Vuonna 2007 Volvon johto asetti kunnianhimoisen tavoitteen: piti suunnitella kaikkien aikojen dynaamisin ja ajo-ominaisuuksiltaan paras Volvo. Tavoite edellytti suunnittelijoiden ja insinöörien perusteellista paneutumista auton kaikkiin ominaisuuksiin ja niiden virittämiseen, jotta ne vahvistaisivat toisiaan.  

   

Unelmat toteutuivat alustaratkaisussa

Valmistajan ja automallien rajoja venyttäneen mallin varhaista kehitystyötä leimasi salamyhkäisyys. Se yllätti Volvon johdonkin. 

– Esittelimme syksyllä 2008 johdolle kaksi erilaista alustaratkaisua. Toinen perustui johdon asettamiin vaatimuksiin, toinen tiimimme unelmiin. Jälkimmäistä varten olimme muuttaneet ja muokannet kaikkia ajo-ominaisuuksiin vaikuttavia komponentteja – sellaisiakin, joihin emme toimeksiannon mukaan olisi saaneet koskea, muistelee Volvon ajoneuvodynamiikkajohtaja Stefan Sällqvist.

– Keskityimme luomaan nopeasti reagoivan dynaamisen alustan. Halusimme yhdistää ajokokemuksen ja -mukavuuden.

Riskinotto kannatti, sillä Sällqvistin tiimi sai luvan jatkaa aloittamallaan ennakkoluulottomalla kehityspolulla. 

Muutaman kuukauden kuluttua johto näki ensimmäisen kerran myös muotoilultaan uudenlaisen Volvon. Perinteinen kulmikkuus oli vaihtunut pyöreisiin muotoihin ja sulaviin linjoihin. 

Hyvää hiottiin paremmaksi

Volvo V60 ja sen sedan-korinen sisarmalli S60 tulivat myyntiin vuonna 2010. Ne herättivät alusta alkaen myönteistä huomiota, mikä merkitsi myyntimenestystä, ja vuosina 2011–2015 V60 ja S60 nousivat Ruotsissa joka vuosi neljän myydyimmän mallin joukkoon.  

Vuosi 2014 toi malleihin monta muutosta. 

Muotoilussa korostettiin dynaamisia vaakalinjoja, konepellin alle tuli tarjolle kaksilitrainen ja nelisylinterinen Drive-E-moottorituoteperhe, kaukovalotekniikka uudistui ja urheiluistuimien sivutuki nostettiin reisistä olkapäihin asti. Sensus Connect -käyttö-järjestelmä yhdisti kuljettajan sekä autoon että ympäröivään maailmaan.

– Hioimme uudistamisessa hyvää vielä paremmaksi, ja teimme malleista entistä paremmin varusteltuja sekä tehokkaampia. Kyse oli kokonaisuuden kohentamisesta. Samalla kuuntelimme asiakkaita ja heidän toiveitaan, toteaa projektijohtajana toiminut Patrik Widerstrand.

Hienostuneesti huonommillakin teillä

Vuonna 2015 Volvo esitteli V60- ja S60-mallien Cross Country -versiot. Ne suunniteltiin aktiivisesta elämästä nauttiville kuljettajille, jotka haluavat ajaa huonommillakin teillä. Edelleen Volvo S60 Cross Country on luokassaan ainutlaatuinen sedanmalli.

Cross Country -alustassa maavaraa nostettiin 65 millimetriä korkeammalle kuin V60- ja S60 -malleissa. Jouset tehtiin tavallista pidemmiksi takaamaan mukavan matkanteon myös kaikkein kuoppaisimmilla teillä. 

Ulkoisesti Volvo V60 ja S60 Cross Country -mallien suorituskykyä ilmentävät muun muassa lokasuojien levikkeet, suojalevyt edessä ja takana, sivukynnyslistat ja integroidut pakoputkenpäät. 

Valitse ilman lisähintaa joko ylellinen Summum-varustelu tai räväkkä R-Design-varustelu.

Täydellinen kokonaisuus kilpailukykyiseen hintaan

Volvon konseptissa kehitystyön tulokset huipentuvat Classic-malleissa. Nyt 60-sarjan autoihin on tarjolla todellakin vastinetta rahalle.     

Volvo -maailmassa Classic-malli on jo käsite. Se tarkoittaa eleganttia, kattavasti vakiovarusteltua ja joukosta hyvin erottuvaa autoa kilpailukykyiseen hintaan.   

Volvo S60:n ja V60:n sekä S60 Cross Countryn ja V60 Cross Countryn Classic-malliston vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa Sensus Connect Audio High Performance -äänentoistojärjestelmä, aktiiviset xenon-ajovalot, avaimeton ajo -järjestelmä, Sensus-navigointijärjestelmä ja Volvo on Call -palvelu.  

S60- ja V60 Classic -malleihin asiakas voi lisäksi valita ilman lisähintaa joko hienostuneen ylellisen Summum-varustelun tai räväkän R-Design-varustelun. Cross Country -autot ovat varustukseltaan aina Pro-tasoisia.

Teksti Vesa Ville Mattila