Uutiset

Aktiiviset hirvivaroitukset Volvoihin

04.01.2017, Volvo Viesti Tammikuu / 2017, Uutiset

V-Trafficin uusi järjestelmä parantaa merkittävästi kykyä antaa täsmällisiä ja oikea-aikaisia varoituksia kohonneesta hirvikolaririskistä suoraan Volvon navigointilaitteisiin. Varoitus antaa aikaa reagoida ja laskea tilannenopeutta.

Aktiivinen hirvivaroitusjärjestelmä yhdistää viimeaikaisten hirvikolareiden paikkatiedot, kellonajat sekä eläimen vuodenkierron ja käyttäytymisen. Järjestelmässä pystytään myös hyödyntämään reaaliaikaisia varoituksia hirvien liikkeistä metsästyskauden aikaan. Tätä tietoa tuottavat Tracker-metsästyssovelluksen käyttäjät.

Järjestelmä on aktivoitu automaattisesti kaikkiin Volvo Sensus Naveihin vuosimallista 2012 alkaen. Varoitusten vastaanotto ei edellytä internetyhteyttä ja on kuljettajasta riippumaton.

SPA-alustarakenteen autoissa (XC90, V90 ja S90) varoitukset toimivat ilman reitin asettamista, mutta muihin Volvoihin se täytyy tehdä. Keltainen TMC-kolmio kertoo reitin varrella olevista häiriöistä. Volvon 90-sarjan autoissa löytyy myös isojen eläinten havaitsemistoiminto jarrutusavulla.