Uutiset

26 minuuttia omaa aikaa

05.01.2016, Volvo Viesti Tammikuu / 2016, Uutiset

Päivittäiset työmatkat kestävät tutkimusten mukaan keskimäärin 26 minuuttia. Siitä on saanut nimensä Volvon Concept 26 -hanke, jossa Volvo kehittää tapoja käyttää työmatkaan kuluvan 26 minuuttia johonkin merkityksellisempään.

Tutkimusten mukaan juuri työmatkoilla ja moottoritiellä ajaessaan ihmiset haluaisivat käyttää aikaansa mielekkäämmin, ja autonominen ajotekniikka tuo siihen uusia mahdollisuuksia.

Toiset haluaisivat vain nojata taaksepäin ja rentoutua, toiset kuunnella musiikkia, toiset käyttää ajan hyödykseen esimerkiksi verkkomedioiden parissa. Concept 26:n idea perustuu valinnanvapauteen: kuljettaja voi nauttia ajastaan autossa haluamallaan tavalla.

Käytännössä ajaja valitsee jonkun kolmesta vaihtoehdosta: Aja, luo tai rentoudu. Concept 26:n suunnittelema, jo patentoitu istuinratkaisu muokkautuu aktiivisesti kuljettajan ympärille hänen toiveidensa mukaan. Kuljettaja voi siirtää ajamisen autolle, ja ohjauspyörä vetäytyy eteenpäin, istuin kallistuu ja suuri näyttö nousee kojetaulusta. 26 minuuttia omaa aikaa on todellisuutta ennen pitkää!

Vaikuta ajamisen tulevaisuuteen

Volvon meneillään oleva Drive Me -tutkimusprojekti tuo autonomiset autot asiakkaiden käyttöön Göteborgin maanteille jo ensi vuonna. Se viimeistään todistaa, että Volvo on autonomisen ajotekniikan kärkinimi. Uutta teknologiaa kehitetään luonnollisesti turvallisuuden ehdoilla.

Kehitystyössä haluamme myös kuulla, mitä asiakkaat ajattelevat autonomisesta ajamisesta.

Future of Driving -tutkimuksemme avautuu suomalaisille autoilun ystäville tammikuun 12. päivänä osoitteessa www.volvocars.fi

Kerro mielipiteesi, ja olet mukana kehittämässä autonomista ajamista oikeaan suuntaan.